På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 19.24.20, 16 mars 2020

Beslut om åtgärder för barn i förskola

Kommunen har idag fattat beslut som berör dig med barn i förskola. Från och med nu ska de så kallade 15-timmarsbarnen stanna hemma för att minska belastningen inom förskolan på grund av den ansträngda personalsituationen.

Koncernledningen har från och med vecka tolv dagliga avstämningsmöten med anledning av covid-19. Kommunen tar höjd för att vara förberedd om läget snabbt förändras.

Beslut 16 mars om åtgärder gällande barn i förskola

  • Förskolepersonal ska skicka hem alla barn som kommer till förskolan och är sjuka, det sker via kontakt med varje förälder eller vårdnadshavare.
  • 15-timmarsbarn i förskola ska tills vi meddelar annat från och med nu vara hemma för att minska barngrupperna. Detta eftersom vi har mindre personal på grund av bland annat sjukskrivningar.

En vädjan – kan ditt barn vara hemma med dig?

Dessutom vädjar vi nu till alla föräldrar eller vårdnadshavare som arbetar hemifrån att om möjligt ha sina barn hemma. Det minskar trycket på förskolorna där vi just nu har en ansträngd personalsituation. Behöver du absolut en förskoleplats finns fortfarande möjlighet till det.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020