Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Information om covid-19: Höjd risknivå för smitta

Folkhälsomyndigheten uppgraderade under tisdagen risken för allmän smittspridning av covid-19 i Sverige till mycket hög. För att skydda utsatta riskgrupper är det nu extra viktigt att minimera sina sociala kontakter vid symtom på sjukdom.

Tisdag 10 mars fick Jämtland sitt första bekräftade fall av covid-19, det handlar om en person som befunnit sig i norra Italien. Folkhälsomyndigheten uppgraderade under tisdagen också risknivån för att smittas i Sverige till mycket hög.

Rekommendationer till allmänheten

Strömsunds kommun följer utvecklingen och har täta samverkansmöten. Med anledning av den höjda risknivån har kommunen följande rekommendationer i dagsläget.

  • Känner du symtom på sjukdom ska du minimera dina sociala kontakter för att skydda utsatta riskgrupper, till exempel äldre och personer med nedsatt immunförsvar.
  • Behöver du besöka kommunen, till exempel kommunreceptionen eller skolornas expeditioner, välj i första hand att ringa eller mejla för att minska risken för smittspridning.
  • Var fortsatt noga med att följa de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndighegten för att förhindra smittspridning: tvätta händerna ofta, nys i armvecket, undvik att peta i ansikte och ögon, undvik kontakt med smittade personer.

Här finns mer information

Det sprids väldigt mycket information om det nya coronaviruset just nu. Det kan vara svårt att veta vad som är sant och inte. Folkhälsomyndigheten är expertmyndighet i Sverige. Tillsammans med WHO är de källan till kunskap om det viruset. På deras frågor och svar-sida finns mycket information och webbplatsen uppdateras hela tiden.

Frågor och svar om covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheternas samlade information på Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: