På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Folkhälsomyndigheten bedömer att risken är måttlig för att i Sverige smittas av det nya coronaviruset covid-19.

Viktig information • Publicerat: kl. 08.58.13, 10 mars 2020

Åtgärder med anledning av covid-19

Med anledning av coronaviruset covid-19 har Strömsunds kommun beslutat om åtgärder för att minska oro och förhindra eventuell smittspridning.

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken är mycket hög för att i Sverige smittas av det nya coronaviruset covid-19. Strömsunds kommun följer utvecklingen, och har regelbundna samverkansmöten både lokalt och med övriga kommuner, Länsstyrelsen i Jämtlands län samt Region Jämtland Härjedalen.

Åtgärder med anledning av covid-19

Kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen har dessutom beslutat om ytterligare åtgärder för att minska oro och förhindra eventuell smittspridning.

  • Ökad städfrekvens och information om skärpt handhygien.
  • Förbud mot tjänsteresor till områden med smittspridning. I dagsläget Kina, Sydkorea, Iran och norra Italien.
  • Avbokning av externa besök från områden med smittspridning.
  • Möjlighet till anpassade arbetsuppgifter att utföra hemifrån för medarbetare eller elever med nedsatt immunförsvar (ska vara styrkt med läkarintyg).
  • Personal som rest i områden med smittspridning kan efter överenskommelse med chef arbeta med anpassade arbetsuppgifter hemifrån under inkubationstiden.
  • Om vi får kännedom om elever som vistats i områden med omfattande smittspridning kan rektor tillsammans med elev och vårdnadshavare hitta en lösning för att minska eventuell smittspridning. (Vi känner i dagsläget inte till att några elever rest i dessa områden).

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Om du inte har symtom men har frågor: Ring 113 13

Ring det nationella informationsnumret 113 13 om du inte har några symtom men har allmänna frågor om covid-19.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020