Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Ambassadörer

Strömsunds kommun har tre ambassadörer. Att sprida goda nyheter, tala väl om Strömsunds kommun och vara stolt över sin hemkommuns fördelar och styrkor ingår i uppdraget.

Under 2020 hade kommunen tre ambassadörer.

  • Emil Martinsson, skytte
    Emil är född 1979 och bor i Hall-Håxåsen. En framgångsrik viltmålsskytt som tagit ett flertal medaljer på internationella mästerskap.
  • Ronja Persson, draghund
    Ronja är född 2002 och bor i Gäddede. Hon tävlar med draghundar och har bland annat genomfört Beaver Trap Trail, Vildmarksracet och Finnmarkslöpet för juniorer. Där var Ronja första svenska på pallen.
  • Josefina Lif Pedersen, parasport
    Josefina är född 2004 och bor i Hoting. Hon tävlar i parasporter som rullstolsdans, parallell-slalom, bords- och minicurling. Hon har deltagit i Göteborg Open för funktionsnedsatta barn och ungdomar i Norden. Där har hon de senaste fyra åren tagit fyra guld, ett silver och fyra brons.

Under 2021 har kommunens arbete med ambassadörerna legat nere med anledning av pandemin.

Vad ingår i uppdraget?

I uppdraget som ambassadör för Strömsunds kommun ingår att sprida goda nyheter, tala väl om kommunen och vara stolt över sin hemkommuns fördelar och styrkor. Ambassadörerna ska visa upp kommunvapnet på sina tävlingskläder och på utrustning där det är lämpligt och ska vid förfrågan hålla inspirationsföreläsningar för medarbetare och ungdomar.


Kommunen stöttar ambassadörerna med ett ekonomiskt bidrag och presenterar dem genom reportage på webbplatsen.

Reportage om Emil Martinsson

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: