Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Johan, Linda och Josefine vinnare i kommunens fototävling

Nu är vinnarna i kommunens fototävling utsedda och juryn har valt de tre bilder som på bäst och härligast sätt skildrar livet i Strömsunds kommun. Vinnarna är Johan Alm, Linda Nyqvist och Josefine Jönsson. Prisutdelning sker torsdag 6 februari.

Under 2019 utlyste Strömsunds kommun en fototävling på temat ”Strömsunds kommun i mitt hjärta”. Bidragen som kom in porträtterade allt från kolbullar till fiske, vackra vyer och djurliv.

Rötter i kommunen

Nu har juryn utsett de tre vinnarbilder som på bäst och härligast sätt skildrar livet i kommunen. Vi säger stort grattis till Johan Alm, Linda Nyqvist och Josefine Jönsson. Johan är från Jämtland och hans fru från Strömsund, men familjen bor numera i Umeå. Även Linda har sina rötter i kommunen då hon växte upp i Jormvattnet, nu bor hon i Östersund. Josefine bor i Kyrktåsjö och pluggar på Hjalmar Strömerskolan.

Två personer fiskar i solnedgången.

Fotograf: Johan Alm

Johan berättar om sin vinnarbild:

– Bilden tog jag strax före klockan 21.00 en kväll i juli. Jag, min son Jens och hans kusin Martin hade en fantastisk fin fiskekväll där Jämtland och Strömsunds kommun visade en av sina absolut bästa sidor. Där Öjån korsar väg 339 hittade vi perfekta förhållanden. Medan grabbarna fiskade fångade jag ögonblicket med min mobilkamera.

Hundar på fjället i solen.

Fotograf: Josefine Jönsson

Josefine berättar om sin vinnarbild:

– På bilden ser man mina tre Siberian huskys, Cello, Biwa och Sirius. Det var första gången vi körde på Tåsjöberget. Det är alltid kul att få köra på nya leder och uppleva naturen. Jag tar jättemycket bilder, denna visar vad jag älskar och det fina med att köra hundsläde. Det är inte ofta solen lyser så fint, men när den väl är där, njuter man till max.

Pojke luktar på blommor.

Fotograf: Linda Nyqvist

Linda berättar om sin vinnarbild:

– Det där är mina hemtrakter, mitt Jorm där jag är uppvuxen och där jag har så många fina minnen ifrån. Det var en helt fantastisk morgon när vi gick på promenad. Min son Birk hittade blommor som han ville lukta på och då fick jag den här bilden med utsikt över sjön och fjällen.

Vad tycker ni är det bästa med Strömsunds kommun?

– Att det finns så varierad natur som i alla årstider kan erbjuda fantastiska platser att besöka och saker att göra. Att stå i vid 45:an i Tullingsås och se ut mot Vattudalen är en vy som jag aldrig blir mätt på. Jag har tagit åtskilliga bilder på den utsikten och inget kort är den andra lik, säger Johan Alm.


– Att det passar alla som gillar natur- och friluftsliv. Det finns obegränsat med möjligheter för den som vill uppleva naturen på olika sätt. Företagarna försöker också skapa goda förutsättningar till service och gott värdskap vilket betyder mycket för trivseln, säger Linda Nyqvist.


– Att det inte är så stort. För det mesta känner man igen de som bor här. Kommunen utstrålar trygghet för mig och när jag känner mig trygg kan jag vara mig själv. Jag älskar byn jag kommer ifrån, Kyrktåsjö, och jag är stolt över att berätta att jag är därifrån. Där känner alla varandra och nya äventyr bara väntar utanför dörren. Sedan har Strömsunds kommun en extra årstid, vårvintern. Då blir dagarna ljusare och längre. Då är det extra härligt att vara ute och köra med mina hjältar, säger Josefine Jönsson.

Prisutdelning 6 februari

Prisutdelning, med mingel, underhållning och snittar med dryck, sker torsdag 6 februari klockan 18.00 på Centralbiblioteket i Strömsund. Ett urval av tävlingsbidragen ingår i en fotoutställning som pågår fram till 14 februari. Sedan vandrar utställningen vidare till övriga bibliotek i kommunen.

Vinner presentkort

Pristagarna får var sitt superpresentkort a´ 2.000 kronor. Kommunen får nu använda tävlingsbidragen i sin marknadsföring.

– Det känns superroligt att vara en av vinnarna. Jag älskar att fotografera och att en bild på draghundar blev en av vinnarbilderna känns extra roligt eftersom de är så speciella för mig. Det är inte så många i Sverige som håller på med draghundar, så jag glad att Strömsunds kommun kommer visa bilder på en sport som inte är så populär, säger Josefine Jönsson.


Tack för alla tävlingsbidrag och stort grattis till vinnarna!

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: