På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Dagverksamheten på Landön har gjort det juligt och fint i det röda härbret.

Publicerad: 18 december 2019

Dagverksamheten på Landön välkomnar önskelistor till Tomten

I ett rött härbre på Landön i Strömsund sitter Tomten och slår in julklappar. På väggen hänger en vit brevlåda där både barn och vuxna kan lämna sin önskelista. Det är dagverksamheten på Landön som står bakom initiativet.
– Vi välkomnar alla som vill att komma hit och lämna sin önskelista, säger Lars Bergqvist.

Det är dagverksamheten på Landön, för personer med olika typer av funktionsnedsättningar, som har tagit det trevliga initiativet att inreda och julpynta det röda härbret på Landön. Det sitter ljusslingor på fasaden och vägen fram till härbret är kantad av ljuslyktor som brukarna har varit med och tillverkat. Inne i härbret sitter självaste Tomten och slår in julklappar. Det strömmar också julmusik ur högtalare.

Mysig och charmig miljö

– Miljön här är fantastiskt vacker och härbret är charmigt. Därför föddes idén att göra något mysigt i härbret så här i juletider. Det är tredje året vi låter Tomten sitta här. Den som kikar in genom fönstren kan se honom vid köksbordet med alla paket. Det är en eld i öppna spisen och adventsljusstake i fönstret, säger Lars Bergqvist som arbetar som chaufför inom dagverksamheten.

Önskelistor är välkomna

Härbret har blivit en mysig plats för både brukare och besökare. Nu välkomnar dagverksamheten på Landön både barn och vuxna att komma dit med sin önskelista. På väggen sitter nämligen en postlåda uppsatt för ändamålet.

– Ja, vi hoppas på många önskelistor och besök. Det skulle vara roligt, säger Lars Bergqvist.

 

Jultomte

Inne i härbret sitter självaste Tomten och myser.

I Tomtens brevlåda kan man lämna sin önskelista.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 18 december 2019