Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Läraren Veronica Karlsson tillsammans med eleverna i klass 5A på Hedenvindskolan som i januari tävlar i Vi i femman.

Publicerad:

Klass 5A på Hedenvindskolan uttagna till Vi i femman

I höstas var de med i uttagningen, nu är det klart att klass 5A på Hedenvindskolan i Strömsund är en av åtta klasser som gått vidare till kvartsfinal i Vi i femman. Den 21 januari åker hela klassen till radiohuset i Östersund för att tävla.
– Det känns jättekul men också lite nervöst, säger Axel Gillblad och hans klasskompisar.

Klassläraren Veronica Karlsson och hennes kollegor Carola Eriksson och Jörgen Solem fick den 10 december beskedet att deras klass gått vidare genom ett sms. Känslan var nästan overklig.

– Vi hade nästan glömt bort att vi var med i uttagningen i höstas så beskedet kom lite som en chock. Men naturligtvis känns det jätteroligt! Jag är väldigt stolt över mina elever. Alla i klassen är duktiga på något och de kompletterar varandra väldigt bra, säger hon.

Fundera på hejaramsor under jullovet

Axel Gillblad, Sara Hasan, Wilmer Jonsson och deras klasskompisar har redan börjat fundera på hejaramsor för givetvis åker hela klassen med till kvartsfinalen som sker den 21 januari, med start klockan 17.00 i P4, Radio Jämtland. Då möter eleverna Axel Namsawang Edström och Michelle Reinhammar två representanter från en av skolorna på Frösön.

– Mer än så vet vi inte ännu, det ska komma en person från Radio Jämtland den 9 januari och berätta mer. Det blir spännande, säger Veronica Karlsson.

Lyssna extra mycket på nyheter

Fram tills kvartsfinalen har nu klassen bestämt att de ska lyssna extra mycket på nyheterna. De ska även då och då spela spelet som heter just Vi i femman för att vara extra förberedda inför tävlingen.

Vad tycker ni ska bli roligast med att vara med i Vi i femman?

– Att få svara på frågor och vara med i radio. Men det blir roligt även för dem som inte är med och tävlar eftersom vi får åka dit allihop, säger eleverna i klass 5A.


Stort lycka till!
Elever i klassrum

Eleverna är spända och förväntansfulla inför att vara med i Vi i femman.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: