På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Eleonore och Åsa

Eleonore Åsberg, distriktssköterska inom hemsjukvården och Åsa Engman, verksamhetschef för hälso- och sjukvård, visade upp sin verksamhet på en mässa i Östersund.

Publicerad: 29 oktober 2019

Vård- och socialförvaltningen visade upp sig på arbetsmarknadsmässa i Östersund

I mitten av oktober medverkade vård- och socialförvaltningen på en arbetsmarknadsmässa på Mittuniversitetet i Östersund. Där träffade man bland annat studenter för att berätta om möjligheterna till arbete i kommunen.

Under arbetsmarknadsmässan den 17 oktober deltog Åsa Engman, verksamhetschef för hälso- och sjukvård och Eleonore Åsberg, distriktssköterska inom hemsjukvården. Båda fick tillfälle att träffa studenter och skapa viktiga relationer inför framtiden.

Viktigt att delta och visa upp sig

Kommunen har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare, därför var medverkan på mässan viktig.

– Det var en intressant dag med många möjligheter att nätverka och knyta breda kontakter. Vi hoppas att dagen väckt studenternas intresse för Strömsunds kommun som arbetsgivare och som möjlig praktikplats under utbildning. Det är viktigt för oss att visa upp vad vi gör och vad vi kan erbjuda, säger Åsa Engman.

Många besökare

Studenter från olika utbildningar besökte vård- och socialförvaltningens bord med frågor om arbete och eventuell möjlighet till sommararbete. Framför allt var det studenter från socionom- och sjuksköterskeprogrammet som visade intresse, men några studenter kom också från program som idrottsvetenskap, förvaltningsjuridik och ekonomi.

Under mässan deltog arbetsgivare från näringsliv och offentlig sektor i länet samt från Västernorrland och Västerbotten. Nästa gång kommunen deltar på en liknande mässa blir våren 2020.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 29 oktober 2019