Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Sebastian framför sin lastbil

Sebastian Sundkvist är född och uppvuxen i Strömsund och kan inte tänka sig att flytta någon annanstans.

Publicerad:

November: ”Jag stannar gärna i kommunen”

Jobbmöjligheterna och lugnet. Det är två av anledningarna till att 25-årige Sebastian Sundkvist från Strömsund valt att stanna kvar i kommunen.
– Nu har även min tjej flyttat hit från Östersunds kommun, så det känns riktigt bra, säger han.

Sebastian Sundkvist har nyss parkerat sin stora lastbil och kliver ur förarhytten. Redan dagen efter han tog studenten fick han jobb hos en åkare. Sedan 2015 har han varit anställd på Bo Ottossons Åkeri. Sebastian är född och uppvuxen i Strömsund och nu, som 25-åring, ser han bara fördelar med att bo där.

 

– Det är lugnt och det passar mig bra. Det är inte långt till något heller tycker jag och det mesta man behöver finns här. Dessutom har jag alla syskon och pappa här vilket känns värdefullt. Mamma bor i Kramfors, men dit är det inte heller speciellt långt, säger Sebastian.

Självklart val av utbildning

Att han skulle gå fordons- och transportprogrammet på Hjalmar Strömerskolan var självklart, eftersom han alltid gillat lastbilar. Idag kör han mestadels betongelement från Attacus stomsystem, oftast går transporterna till Stockholmsregionen. Sebastian trivs mycket bra med sitt arbete som han tycker är både fritt och ansvarsfullt.

 

– Det fungerar jättebra på jobbet. Jag kör på en dag till Stockholm, övernattar och vänder hemåt igen. Lastbilen är utrustad med bland annat två sängar, kyl, frys, kaffebryggare och mikro så jag har det mesta för att klara mig, säger Sebastian.

Jobbmöjligheter är viktigt

Vid sidan av lugnet är de goda möjligheterna till arbete en viktig anledning till att han valt att stanna kvar i kommunen.

– Nu har min tjej flyttat hit från Österåsen i Östersunds kommun, så det känns riktigt bra. Vi bor tillsammans i ett hus i Strömsund, hon har fått jobb och trivs också bra här, säger han.

 

Merparten av klasskamraterna från gymnasiet bor kvar, många av dem umgås Sebastian flitigt med på fritiden. Han gillar också att fiska eller köra ut med fyrhjulingen i skogen när det finns tid över.

– Jag har alltid varit säker på vad jag har velat göra, och har aldrig haft några planer på att flytta. Det har jag inte nu heller. Jag stannar gärna kvar här, säger Sebastian Sundkvist och ler.

Tre snabba med Sebastian

Vad tror du är viktigt för att trivas och vilja stanna kvar på en ort?

– Att det finns saker att göra, till exempel aktiviteter för barn och unga. Det tror jag är viktigt. Jag tycker att det är ett bra utbud här och saknar egentligen inte någonting.

Vad tror du skulle få fler unga att stanna kvar i kommunen?

– Det absolut viktigaste är att det finns jobb. Hade inte jag fått arbete hade jag också varit tvungen att söka mig härifrån.

Var är din favoritplats i Strömsunds kommun?

– Jag gillar att vara i Havsnäs där jag har farmor och farfar. Där är vackert och det finns bra ställen att åka skoter på. Det gillar jag när det är bra skoterföre.

Omslag till almanackan 2019

Fakta

Varje månad släpper vi en ny artikel på temat i årets kommunalmanacka.

Läs tidigare artiklar från Kommunalmanackan 2019

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: