Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Fem kvinnor framför kommunhuset.

Besök från Malå kommun. Från vänster Ann-Mari Frank, Sigbritt Stenlund, Therese Forsberg, Ulrika Renström och Strömsunds kommuns samiska samordnare Aanna Johansson Larsson.

Publicerad:

Malå kommun på besök för att lära mer om vårt arbetssätt

Onsdagen den 11 september hade Strömsunds kommun besök av Malå samiska förvaltningskommun.
– Bland annat besökte vi Solbacken, det samiska rummet på Vattudalsskolan och den traditionella torvkåtan på Ströms hembygdsgård, säger kommunens samiska samordnare Aanna Johansson Larsson.

Representanterna från Malå kommun, med deras samiska samordnare Ulrika Renström i spetsen, var speciellt intresserade av vårt arbete med det samiska arvet inom äldreomsorgen.

– De fick en inblick i hur vi jobbar genom bland annat ett besök på det särskilda boendet Solbacken där det finns samisk prägel med bland annat glasskåp med samisk slöjd som byts ut med jämna mellanrum, böcker, Daerpies Dierie med mera, säger Strömsunds kommuns samiska samordnare Aanna Johansson Larsson som följde med som guide och berättare under dagen.

Besök vid flera kåtor

Sällskapet besökte också den specialanpassade (för funktionsnedsatta) torvkåtan vid Granbacken och den mer traditionella torvkåtan vid hembygdsgården. Sedan väntade ett lunchmöte med Gudrun Öjbrandt, tillförordnad chef för vård- och socialförvaltningen, Carina Wiik, biträdande förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen och Fredrik Jonsson, rektor.

– Vi tittade på det samiska rummet på Folkets hus och åkte sedan vidare till det samiska rummet på Vattudalsskolan där vi mötte upp Fredrik Jonsson. Han gav besökarna en inblick i hur vi arbetar med den samiska språkundervisningen och den samiska kulturen. Det var mycket uppskattat av besökarna, säger Aanna Johansson Larsson.

Rundvandring i kommunhuset

Innan hemfärd gjorde sällskapet ett besök på Centralbiblioteket och det samiska rummet där samt gjorde en rundvandring i kommunhuset. Sist men inte minst blev det fika på Café Saga före hemfärden till Malå.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: