På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Skräp på marken.

Du kan göra en viktig insats genom att inte skräpa ned, och delta i Håll Sverige Rent-dagen.

Publicerad: 18 september 2019

Delta i Håll Sverige Rent-dagen 21 september

Lördagen 21 september är det Håll Sverige Rent-dagen. Då hoppas vi att så många kommuninvånare som möjligt går ut och plockar skräp, för att bidra till en renare och finare kommun. Tillsammans kan vi åstadkomma stor förändring.

En närmiljö utan skräp bidrar till ett tryggare samhälle, stärker stoltheten över hemorten och sänker renhållningskostnaderna för kommunen.

Plocka skräp under din promenad

Lördag 21 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen. Vi hoppas då att så många invånare som möjligt vill göra en enkel insats för att minska skräpet i vår kommun. Kombinera till exempel din promenad med lite skräpplockning, ta gärna med barnen! Sortera sedan det som är förpackningar på närmaste återvinningsstation och resten slänger du i din egen soptunna eller i soptunnan där du bor. Tillsammans kan vi göra vår närmiljö lite mer trivsam!

Fimpar och tuggummi vanligt skräp

Stiftelsen Håll Sverige Rents-skräprapport visar att det vanligaste skräpet i alla kommun-mätningar är fimpar. Tuggummi är också ett vanligt skräp. Det värsta och farligaste skräpet är dock plast, om nedskräpningen inte minskar kommer det att finnas mer plast i haven än fisk 2050.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 18 september 2019