På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Musikunderhållning med Triakel

Starttid: 11 oktober, 19.00. Sluttid: 11 oktober 2019, kl. 21.00.

Föreningshuset i Hoting

En konsert med skillingtryck och andra traditionella visor från och om Norrland.

I alla tider har människor berättat i text och musik om händelser i sin närhet. Om naturens orubblighet. Om liv som måste förtjänas. Olyckor, mord och kärlek.


Lokal historia som grund för starka skildringar. Glädje och sorg som livet självt. Händelser i Nord är en djupdykning i arkiven efter visor om jämtländska drunkningsolyckor, knivgäng i Hälsingland, postrån i Norrbotten och livsöden i Lappland. Berättelser om det som hänt och berört eller som man säger i Hollywood – based on a true story.


Musiken och arrangemangen är byggda kring sången och texterna. Lågmält men laddat är Triakels signum. Akustiskt och intimt men också intensivt och drabbande.


Gruppen har allt sedan starten 1995 haft ett stort intresse för vistraditionen i den egna hembygden. Det har bla resulterat i flera kritikerrosade skivor. Gruppen har turnerat i tjugotal länder i Europa, Nordamerika och Asien.


Medverkande:

Emma Härdelin - Sång och fiol

Kjell-Erik Eriksson - Fiol

Janne Strömstedt - Tramporgel

 

Föreningshuset i Hoting och Estrad Norr hälsar alla välkommna.

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

073-060 08 84

 

Prisinformation

kontakta arrangör för mer info


Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Klicka för att se större bild.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: 16 september 2019