Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Brunn och hink med vatten.

Registreringen av din brunn är frivillig, men då brunnsregistret används av myndigheter, konsulter och kommuner för att identifiera och lokalisera enskilda brunnar är det fördelaktigt för dig som brunnsägare om brunnen är registrerad.

Publicerad:

Registrera din brunn i brunnsarkivet

Du som brunnsägare har möjlighet att bättre skydda ditt dricksvatten genom att registrera din brunn i brunnsarkivet. Då bidrar du till att vi gemensamt får bättre kunskap om tillgången och kvaliteten på grundvattnet i olika områden inom kommunen.

Brunnsarkivet, som Sveriges geologiska undersökning (SGU) står bakom, är ett nationellt register som används för att identifiera brunnar inom ett område. Det är värdefullt på många sätt: Andra som vill borra efter vatten eller värme i området eller anlägga ett avlopp har möjlighet att ta hänsyn till brunnen. Kommunen kan använda informationen vid olika typer av planer. Och framför allt, en registrerad brunn ökar chanserna för räddningstjänsten att skydda brunnen om en miljöolycka inträffar i närheten.

Registreringen är enkel

Genom att du registrerar din brunn och lämnar information om vattnets kvalitet och kvantitet, bidrar du till att vi gemensamt får bättre kunskap om tillgången och kvaliteten på grundvattnet i olika områden inom kommunen. Den informationen är viktig för kommunen som planeringsunderlag för VA-utbyggnad och framtida behov av dricksvatten.

Du registrerar din brunn genom att fylla i ett enkelt webbformulär.

Registrera din brunn i brunnsarkivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är din brunn redan registrerad?

Borrfirmor kan lämna in uppgifter till brunnsarkivet, därför kan din brunn redan finnas registrerad. Kontrollera uppgifterna i SGU:s kartvisare.

Till kartvisaren på Sveriges geologiska undersöknings webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: