Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Mattias Mårtensson i tältet under almedalsveckan.

Mattias Mårtensson i tältet under Almedalsveckan i början av juli.

Publicerad:

Best Practice på plats under Almedalsveckan

Mellan 1 och 4 juli befann sig medarbetare från Best Practice på Almedalsveckan i Visby. Syftet var att sprida kunskap om projektet, nätverka och dela ut material.
– Vi träffade bland annat ett antal ministrar och forskare och fick även möjlighet att marknadsföra kommunen och vårt framgångsrika arbete med integration, säger Ylfva Wistrand.

I monter H316 på Cramérgatan nära Almedalens centrum kamperade projektmedarbetarna Mattias Mårtensson, Fredrik Orrell och Ylfva Wistrand under Almedalsveckan i början av juli. På plats var målet att sprida kunskap och material från Best Practice som arbetat med att förbättra mottagnings- och introduktionsprocessen för ensamkommande flyktingbarn. De fick även möjlighet att träffa representanter från Migrationsverket och AMIF-fonden.

 

– Det var väldigt positivt. De ser stor nytta i det vi gör och uppmuntrade till fler projekt framöver. Det var ett fint erkännande att få det utlåtandet från dem. Det har även kommunen fått tidigare, därav till exempel projektet Barnets Bästa vid Återvändande som görs både i samarbete med Migrationsverket och AMIF, säger Ylfva Wistrand.

Positivt mottagande

Hon säger att mottagandet under Almedalsveckan var mycket positivt. Strömsunds kommun har gjort sig känd i Sverige för sitt goda och framgångsrika integrationsarbete.

– När vi träffade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson nämnde jag att hon tidigare tryckt på hur viktigt det är att arbeta med normer och värden med nyanlända, precis det vi tagit fasta på i Best Practice och arbetat systematiskt med under flera år. Hon fick vår slutprodukt och var imponerad över det vi åstadkommit, säger Ylfva Wistrand.

Inbjudna till RUN-riksdag

Under veckan träffade teamet även representanter från projektet Hand in hand på Mittuniversitetet. Deras projekt går ut på att verka för ett inkluderande klassrumsklimat för att säkerställa socialt välbefinnande och arbeta relationskompetenshöjande med pedagoger för att exempelvis få en positiv utveckling i elevernas studieresultat.

– De var intresserade av att träffa oss och ta del av våra erfarenheter då vi arbetat relationsskapande på olika sätt. De ville även bjuda in oss till kommande RUN-riksdag, det regionala utvecklingsnätverket, säger Ylfva Wistrand.


Ylfva pratar med besökare

”Mottagandet vi fick i Almedalen var väldigt positivt”, säger Ylfva Wistrand.

Projektmedarbetare pratar med besökare under almedalsveckan

Fredrik Orrell och Mattias Mårtensson pratar med en av besökarna i tältet.

Projektmedarbetarna och Annie Lööf.

Projektmedarbetarna Ylfva Wistrand och Mattias Mårtensson träffade bland annat Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: