Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Festivalpublik

Publicerad:

Fler aktiviteter under årets Blås Grönt-kampanj

I helgen 12–13 juli är det dags för årets Blås Grönt, kampanjen för att främja nykterhet bland unga som besöker Dundermarknaden.
– Det är ett kul arrangemang som vi hoppas ska inspirera ungdomarna, säger kommunens drogförebyggande samordnare Ylfva Wistrand.

Strömsunds kommun arbetar under hela året med olika drogförebyggande insatser, bland annat i samverkan med socialtjänsten, polisen, skolornas elevhälsoteam och beroendeenheten. Blås Grönt-kampanjen är ett viktigt komplement till det arbetet, menar Ylfva Wistrand, kommunens drogförebyggande samordnare.

 

– Att arbeta med frågor som rör ANDT, alltså alkohol, narkotika, dopning och tobak, är omfattande och vi arbetar strategiskt med det i vardagen. Blås Grönt är ett fint komplement, ett kul arrangemang och ett erbjudande till ungdomarna. Vi hoppas kunna inspirera dem att välja alkoholfria alternativ under Dundermarknaden, säger hon.

Lokala företagare med och sponsrar

Den 12 och 13 juli har alla mellan 13 och 18 år möjlighet att vara med i kampanjen som i år körs för fjärde året. Ett stort antal lokala företagare sponsrar med priser, första pris för den som blåser grönt fyra gånger är tio körlektioner.

 

– Självklart hoppas vi på nytt deltagarrekord. I år har vi fler aktiviteter i anslutning till Blås Grönt-vagnen för att de som inte löser in sig på området ska kunna prova på till exempel street basket, vänstervriden cykel och annat. Man får gärna komma och hänga med oss, säger Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent.

Show kids och Dunderlan

Under denna vecka pågår förutom förberedelserna inför kampanjen även Show Kids med start onsdag 10 juli. Den 11–12 juli är det Dunderlan på Allaktivitetshuset Saga i samarbete med Green Raven Gaming. Barnen som deltar i Show Kids kommer att stå för underhållningen i samband med prisutdelningen för Blås Grönt som sker söndag 14 juli klockan 14.00 på Ströms hembygdsgård.

 

Första blåsningen i Blås Grönt-vagnen sker fredag 12 juli klockan 18–20.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: