Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Höga flöden

Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som vi är vana vid.

Publicerad:

Krisberedskapsvecka: Hela samhällen står under vatten

Sverige är ett modernt land. Men ett modernt land är också sårbart. Vid en översvämning kan mycket av det vi tar för givet snabbt sluta att fungera. Någon gång händer det – frågan är bara när.

Transporter kommer inte fram. Maten tar slut i affärerna. Människor blir fast hemma. Många står utan el och värme. En del får sova utomhus.


Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid. Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra.

Så kan du förbereda dig

Lär dig mer om hur du som privatperson kan öka din förmåga att hantera konsekvenserna av risker och hot på dinsakerhet.se.

Lär dig mer om hemberedskap på dinsakerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så arbetar kommunen med krisberedskap

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: