Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Butik under strömavbrott

Strömavbrott är en utmaning för matbutikerna. Om möjligheten att importera varor också försvåras på grund av händelser i omvärlden, kan hyllorna snart också gapa tomma. Foto: Thomas Henrikson, MSB.

Publicerad:

Krisberedskapsvecka: Butikshyllorna gapar tomma

Händelser i omvärlden försvårar importen av mat. Efter ett par dagar börjar det bli tomt på hyllorna i matbutiken. Ingen vet när de kan fyllas på igen. Någon gång händer det – frågan är bara när. Hur väl förberedd är du?

Ansvaret för att vi ska kunna leva i fred och frihet delas av oss alla. Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. De flesta behöver klara sig själva en tid.


Förbered dig för att klara vardagen för dig själv och dina nära om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra. Du behövs och din insats gör skillnad.

Så kan du förbereda dig

Lär dig mer om hur du som privatperson kan öka din förmåga att hantera konsekvenserna av risker och hot på dinsakerhet.se.

Lär dig mer om hemberedskap på dinsakerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: