Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Omslagsbild krisberedskap.

Filmer om krisberedskap

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Någon gång händer det – frågan är bara när. Här har vi samlat ett antal informativa filmer om hur du kan förbereda dig inför en kris.

Hemberedskap – kommunikation

Under en kris är tillgång till vatten, mat, värme och att kunna ta del av information från myndigheter och medier det allra viktigaste. I första filmen berättar armbryterskan Heidi Andersson mer om vad du bör tänka på när det gäller kommunikation. Om det blir till exempel ett strömavbrott så kommer inte telefoner och internet att fungera. Här finns många tips på hur du kan lösa det.


Hemberedskap – vattenförsörjning

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon störning eller kris i samhället så kan det bli så att du själv behöver ordna med dricksvatten.


I följande film får du många tips på hur du kan lösa det. Vi visar också hur du rena vatten som du misstänker är förorenat.


Hemberedskap – mat

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller annan någon störning eller kris i samhället så måste du själv vara beredd på att ordna något att äta. Här finns många tips på hur du kan lösa det.


Hemberedskap – värme

Om värmen inte funkar kan du få stora problem om du inte är förberedd. Din bostad blir kall på bara något dygn. I filmen ges många tips på hur du kan lösa det.


VMA – viktigt meddelande till allmänheten

VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser och störningar i viktiga samhällsfunktioner.


Varningssystemet innefattar information i radio och TV, samt i vissa fall utomhusvarningssystemet ”Hesa Fredrik”.

Du kan få VMA i flera olika kanaler:

  • Via radio och TV.
  • Från Krisinformation.se via webb, app och i sociala medier
  • Som notis i Sveriges Radios app SR Play

Mer information om varningssignalen VMA – viktigt meddelande till allmänhetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Titta också på filmen och få mer information om vad du ska göra vid ett VMA.


Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: