På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Barn på Grottan H

Barnen på Hedenvind Grottan, klassrum H, i Strömsund var en av vinnarna i namntävlingen i samband med utställningen ”Renen i världen”. Deras förslag var att dockan ska heta Soyra.

Publicerad: 3 maj 2019

De vann namntävlingen i samband med ”Renen i världen”

I samband med utställningen ”Renen i världen” under vecka 13 och 14 fick elever och besökare delta i en tävling för att komma med namnförslagförslag på renkalven, vajan, rentjuren och dockan (som pratar samiska). Nu är prisutdelningen gjord och vi säger stort grattis till alla vinnare!

Lurvis blev det vinnande namnförslaget till renkalven (miesie) och det kom från förskoleklassen Grottan på Hedenvindskolan. Blinka ska vajan (aaltoe) heta och det förslaget kom från Barnlyans förskola i Kyrktåsjö. Rentjuren (sarva) ska heta Golggot, ett förslag från Ánte Mikkel Gaup och Inger Biret Kvernmo Gaup. Sist men inte minst ska dockan heta Soyra, enligt det vinnande förslaget från Grottan H på Hedenvindskolan.

Presenter och gott fika

Pristagarna fick diplom, en informations-låda (Jågloe), boken ”Renen i världen” och gott fika.

– Det har varit jätteroligt att dela ut priserna och se barnens glädje. Stort tack för alla fina bidrag, säger Aanna Johansson Larsson, samisk samordnare i Strömsunds kommun.


Juryn bestod av Sakka Nejne, Lena Johansson, ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, Britt-Inger Roos, bibliotekschef och Aanna Johansson Larsson. De hade ett mödosamt arbete med att utse vinnarna då det kommit in många fina namnförslag.

 

Barn på förskolan Barnlyan

Barnen på Barnlyans förskola i Kyrktåsjö har döpt vajan till Blinka.

Juryn

Lena Johansson, ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden och Sakka Nejne var två av jurymedlemmarna. De hade ett tufft jobb att utse vinnarna bland alla fina namnförslag.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 3 maj 2019