Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Parlamentet.

Här, i ”the Chambre” i Strasbourg, fick eleverna bland annat göra en skolpresentation.

Publicerad:

Hjalmarelever berättar om spännande resa till Euroscola i Strasbourg

Fredag 29 mars besökte Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer Euroscola i Strasbourg. På plats fick eleverna bland annat göra en presentation inför ett fullsatt parlament och träffa ungdomar från andra skolor i Europa. Läs juniorambassadörernas egen berättelse om den fantastiska resan.

Den 22 november anordnade Hjalmar Strömerskolan en besöksdag för politiker, tjänstemän och övriga intresserade. Under dagen höll bland annat skolans EU-ambassadörer i en utbildning om EU med presentationer, tävlingar och frågesport. Det konceptet var så bra att eleverna vann en resa till Euroscola i Strasbourg.

Diskutera och träffa andra ungdomar

Resan blev en fantastisk upplevelse. Fredagen 29 mars besökte de Euroscola och fick bland annat prova på att vara ledamöter för en dag och diskutera aktuella ämnen tillsammans med elever från andra skolor inom EU.

Läs reseberättelsen på Hjalmar Strömerskolans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: