Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Brevlåda för medborgarlöften

Medborgarlöftena bygger på en dialog mellan polisen, kommunen och medborgarna som inleddes 2016.

Publicerad:

Nya medborgarlöften på plats – och så gick det med 2018 års löften

Regelbundna trafikkontroller, fler ljuspunkter i småbåtshamnen i Strömsund och ökad polisiär synlighet på skolor och ungdomsgårdar. Det var några av medborgarlöftena 2018. Nu redovisar vi alla resultat från förra året samt de nya medborgarlöftena för 2019–2020.

Polisens och Strömsunds kommuns medborgarlöften handlar om att lyssna på vad de som bor och verkar här upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Fyra fokusområden för 2019–2020

Under 2019 fokuserar kommunen och polisen gemensamt på fyra områden:

  • Ökad trafiksäkerhet.
  • Brottsförebyggande arbete gällande skadegörelse, inbrott, stölder och bedrägerier.
  • Minskat användande av ANDT (alkohol, narkotika, dopning och tobak) bland ungdomar.
  • Arbete för ökad trygghet.

Så gick det med förra årets löften

De flesta löften från 2018 är uppfyllda. Bland annat är ny belysning uppsatt i småbåtshamnen i Strömsund och polisen har arbetat aktivit med att besöka skolor, ungdomsgårdar och andra platser där ungdomar befinner sig för att skapa goda relationer. Polisen har även medverkat under föräldramöten och informerat om alkohol, narkotika och tobak.


– Det känns väldigt tillfredsställande att samarbetet mellan kommunen och polisen fungerar så bra och att löftena blir uppfyllda. Steg för steg utvecklar och förbättrar vi vår samverkan i det brottsförebyggande arbetet. De nya medborgarlöftena är nu skrivna för år 2019–2020, säger kommunens säkerhetssamordnare Malin Vennstrand.

Åtgärder mot skadegörelse

Under våren 2019 har bland annat tjänstemän och politiker arbetat tillsammans med polisen för att ta fram kortsiktiga och långsiktiga åtgärder gällande den skadegörelse som förekom kring Vattudalsskolan våren och sommaren förra året.


– Målet är att de kortsiktiga åtgärderna ska vara genomförda under april, och att åtgärderna sedan ska följas upp, för att se om de gett någon effekt, säger Malin Vennstrand.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: