Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Bilder från förskolor

Tornets förskola i Backe och Torsängs förskola i Hallviken har i veckan infört TAGE-lådor.

Publicerad:

Klimatvecka: Premiär för TAGE-lådor på förskolor

Under Klimatveckan har flera förskolor i kommunen infört TAGE-lådor i sina verksamheter. Där kan föräldrar eller vårdnadshavare antingen lägga urväxta kläder, eller hitta kläder som passar sitt barn. Ett bra sätt att återbruka och förlänga klädernas livslängd.

På Tornets förskola i Backe och Torsängs förskola i Hallviken finns numera TAGE-lådor. Ett fint initiativ med lansering under kommunens Klimatvecka.

Förlänga livslängden

I TAGE-lådan kan föräldrar eller vårdnadshavare antingen lägga urväxta kläder, eller hitta kläder åt sitt barn. Det är ett bra sätt att återbruka och förlänga klädernas livslängd. Det är också ett sätt att lära och uppmuntra barnen att vi alla kan göra en insats för miljön och att vi ska tänka på hur vi konsumerar.

Viktigt att konsumera mindre

En allt större del av människans miljöpåverkan kommer från vår konsumtion av prylar som kläder, skor, möbler och elektronikprodukter. Enligt Världsnaturfonden står kläder och skor står för fyra av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser. Utöver att prylar och kläder ger klimatpåverkan, påverkar de också djur och natur.

Läs om hur du kan tänka för att minska din konsumtion på Världsnaturfondens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: