Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Maja och Julia.

Maja Eriksson och Julia Kristofersson går tredje året på samhällsprogrammet och ligger bakom idén med återvinningskärl på Hjalmar Strömerskolans övervåning. Idag var det invigning.

Publicerad:

Klimatvecka: Julia och Maja invigde nya återvinningskärl

Den 25 mars invigde Hjalmar Strömerskolan sina nya återvinningskärl på övervåningen – en satsning som blivit verklighet tack vare eleverna Maja och Julia.

Nu är Klimatveckan igång och även på Hjalmar Strömerskolan sker en hel del aktiviteter under veckan.

Initiativ från två elever

Under måndagen invigde skolan sina nya återvinningskärl på övervåningen. Dessa har kommit på plats tack vare ett initiativ från Julia Kristofersson och Maja Eriksson, som går i årskurs tre på samhällsprogrammet.

 

– Vi har gått en hållbarhetskurs och fick då bland annat arbeta med hållbarhetsmålen för skolan. Det finns redan återvinningskärl på nedervåningen, men ingen orkar gå ned med skräpet dit. Därför kom vi på att vi borde ha kärl även här uppe. Så därför lämnade vi in det som ett förslag, och nu är de på plats, säger tjejerna.

Läs hela artikeln på Hjalmars webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Återvinningskärl.

Nu blir det enklare för eleverna att återvinna och göra en insats för miljön.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: