Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Emil och Ronja

Viltmålsskytten Emil Martinsson och draghundsföraren Ronja Persson, två duktiga idrottare i kommunen.

Publicerad:

Ädla medaljer för Emil och Ronja

Ett lagsilver och ett lagguld blev det för viltmålsskytten Emil Martinsson från Hall-Håxåsen utanför Strömsund under EM i luftskytte i veckan. I början på mars kom dessutom Ronja Persson från Gäddede trea i juniorklassen under norska Finnmarkslöpet. Vi gratulerar och gläds åt framgångarna!

Den 16 till 25 mars pågår EM i luftskytte (10m) i Osijek, Kroatien. Där har det blivit fina framgångar för viltmålsskytten Emil Martinsson från Hall-Håxåsen: Ett lagsilver i viltmål regelbunda lopp och ett lagguld i viltmål blandade lopp.

 

– Ett guld är alltid ett guld, men jag är lite besviken över de individuella poängen i årets Europamästerskap. Men besvikelsen går nog över i lite mer träningsmotivation inför nästa gång, säger Emil Martinsson i ett pressmeddelande.

Trea i Finnmarkslöpet

I början av mars tävlade hundspannsföraren Ronja Persson från Gäddede i norska Finnmarkslöpet, Europas längsta draghundstävling. Där tog hon brons i juniorklassen.

 

– Hundarna har gått jättebra, vi startade med sex hundar och kom i mål med alla sex i fin form som stod och skrek när vi hade passerat mållinjen, skriver hon på sin Facebooksida.


Vi gratulerar våra duktiga idrottare och gläds åt framgångarna!


Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: