Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Elever spelar på en mörk teaterscen.

Scen ur estetelevernas slutproduktion ”Först föds man ju” som hade premiär på Sagateatern tisdagen 12 mars. Foto: Sophie Blomquist/Cecilia Omberg

Publicerad:

Elever från Storsjögymnasiet premiärspelade sin slutproduktion i Strömsund

Tisdagen 12 mars hade avgångsklassen på Storsjögymnasiets estetprogram premiär på sin slutproduktion ”Först föds man ju” på Saga i Strömsund. Publiken bestod av elever från Vattudalsskolan och Hjalmar Strömerskolan som belönade artisterna med rungande applåder.

Eleverna har tillsammans med sina lärare själva skapat föreställningen utifrån manus. Det är första gången Storsjögymnasiet åker på turné med sin slutproduktion. Man vill ge eleverna möjlighet att spela i olika typer av lokaler och möta olika slags publik. Onsdag 13 mars spelades pjäsen i Änge och torsdag 14 mars och fredag 15 mars på Teaterverkstaden i Östersund.

Att hitta kärleken

”Först föds man ju”, av Line Knutzon, är en berättelse om sex människor som bor i samma lägenhetshus. Systrarna Kiiss och Lis, vännerna Axel och Tjutberg och hans bror samt den sjukdomsdrabbade Viktor. Och så finns Nymse, som alltid bär runt på sina väskor.

Sång och musik

Den handlar om att hitta kärleken och att veta vem man älskar och kanske framför allt vem man inte älskar. Det handlar också om hur lite vi egentligen vet om våra grannar och hur svårt det kan vara att lära känna dem fast man bor vägg i vägg.

Det är en tragikomisk berättelse om de trådar som finns mellan oss människor och vad som händer när man försöker kapa dem, eller binda någon till sig. Sång och musik blandas med komiska dialoger.

 

– Det känns roligt att de valde att komma hit och spela för några av kommunens elever. Vi önskar dem stort lycka till med fortsättningen, säger Kerstin Pettersson, kommunens kultursamordnare.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: