På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Person som står lutad mot vägg.

Som kontaktperson fungerar du som en god vän.

Publicerad: 27 februari 2019

Vi behöver kontaktpersoner

Vill du bli kontaktperson åt någon som känner sig ensam och behöver fler sociala kontakter? Som kontaktperson fungerar du som en god vän och du får ersättning för uppdraget.

I Strömsunds kommun behövs kontaktpersoner till personer med olika funktionsnedsättningar.

Varför behöver någon en kontaktperson?

Man kan känna sig ensam. Funktionsnedsättningen kanske gör att det är svårt att ta sig utanför sin bostad. Man saknar anhöriga eller har anhöriga som bor långt bort. Man behöver en person att umgås med som inte är personal som kan bli mer som en kompis.

Vad gör en kontaktperson?

Som kontaktperson fungerar du som en god vän. Går ut och äter, går på bio, åker och besöker nya ställen, gör utflykter exempelvis fiske och andra naturupplevelser, sitter och pratar över en kopp kaffe eller gör något annat som passar för både personen och kontaktpersonen.

Vad ger uppdraget till kontaktpersonen?

Du får en god vän för livet. Det är tillfredställande att få vara ett stöd för någon. Du får ersättning för uppdraget.

Vill du bli kontaktperson?

Då är du välkommen att höra av dig till Monica Dahlén, enhetschef. Hennes kontaktuppgifter finns i Kontakta oss-rutan här på sidan.

 

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 februari 2019