| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

Rörströmsälvens fiske- och vildmarksupplevelser

Lesjötorp, Rossön • Område: Backe/Rossön

Kategori: Camping/stugor, Fiske, Guidade turer, Viltskådning, Konferens

Rörströmsälvens fiske- och naturupplevelser ligger i Rossön (Strömsund), västra Ångermanland i världens brunbjörntätaste område. Vår inriktning är främst upplevelseturism och har ett antal gömslen för björnskådning, men vår anläggning passar även för konferenser.

Vi erbjuder upplevelser i orörd vildmark med boende i timrade stugor. Här finns möjligheter till fiske, björnskådning, fågelskådning, svamp- och bärplockning. Vår natur karakteriseras av tyst och ödslig vildmark. Anläggningen ligger inom ett Natura2000-område i direkt anslutning till ett urskogsreservat.

Fiske

Här är det gott om fiskevatten med en mängd olika fiskarter. Sjöar med främst grov gädda och abborre men även sik, braxen, id, lake och mört. Vi har även Hocksjöforsarna där det förutom dessa fiskarter även finns öring och harr samt ett flertal vatten med inplanterad röding och öring. Vid flera vatten finns båtar att hyra.

Viltskådning

Anläggningen ligger i världens brunbjörntätaste område och har ett antal gömslen för björnskådning. Vi har även i övrigt ett rikt djur- och fågelliv och sommartid rekommenderar vi en guidad båttur uppströms Rörströmsälven. Då kan du bland annat få se fiskgjuse samt bäver i deras naturliga miljö.

Gömsle 1

Gömsle 1 ligger vid en liten myr inne i ett urskogsreservat. Själva gömslet är en liten timmerbyggnad med fönster samt små gluggar för fotografering ut mot myren. Här finns även stolar samt enklare bäddar om man vill vila en stund samt ett torrdass hopbyggt med gömslet.

Gömsle 2

Gömsle 2 ligger vid en myr som är i direkt anslutning till Rörströmsälven. Älven ingår i ett Natura2000-område så även här är naturen skyddad. Det är något större än Gömsle 1 och var ursprungligen en timrad skogskoja som vi flyttat till den här platsen. Utförande och utrustning ungefär som i Gömsle 1 men här når man torrdasset inifrån gömslet.

Pris 2020: 1500 kr/person och natt.

Boende

Boende finns på plats i timrade stugor. I alla stugor finns det tillgång till tv och Internet (WiFi).

  • I huvudbyggnaden finns kök, matsal, kontor och mötesrum men inga lokaler för boende.
  • I Röda huset finns utrustat kök, toalett, dusch, bastu samt vedkamin på bottenplanet och två sovrum med sammanlagt sex enkelsängar på övervåningen.
  • I Grå huset finns utrustat kök, toalett, dusch, bastu samt vedkamin på bottenplanet och ett sovrum med sammanlagt fyra enkelsängar på övervåningen.
  • I Brors hus finns utrustat kök, toalett, dusch, vedkamin samt ett sovrum med en enkelsäng på bottenplanet och ett sovrum med sammanlagt tre enkelsängar på övervåningen.
  • I Lilla timmerhuset finns utrustat kök, toalett, dusch, vedkamin samt två enkelsängar. Ingen övervåning.

Färjtur uppströms Hocksjöforsarna

Ta en färjtur längs älven! En resa genom vildmarken i ca 3 timmar med kortare stopp fär kulturhistoriska lämningar och möjlighet till landstigning finns! Plats för 15 personer, vi kan ta med rullstolar.
Pris 2020: 250 kr/person, dock lägst 1.500 kr.

Konferens med upplevelser

Vi tycker om att skapa och organisera upplevelser som passar precis för dig – kombinera ett möte/konferens med en valfri aktivitet. Vi kan ta emot 20 personer. Kontakta oss för förslag och priser!

Övrig information

Faciliteter och service

Konferens, Guidade turer, Djur tillåtna, Båt

 

Information om tillgänglighet

Parkering, Toalett, Rullstol

Fiske.

Vi har gott om fiskevatten och båtar finns att hyra på flera ställen.

Gömsle.

Vi har två gömslen för björnskådning.

Björn.

Björn sett från gömslet.

I alla stugor finns det kök, toalett och dusch samt tillgång till tv och Internet.

Färjan på Rörströmsälven.

På färjeturen finns det plats för 15 personer och vi kan ta med rullstolar.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: