På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Vacker sjö i skymningen.

Den 6 februari öppnar anmälan till årets kampanj.

Publicerad: 30 januari 2019

Bli en skräphjälte – delta i Vi håller rent!

Kommunen deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, Vi håller rent! Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Från och med 6 februari är anmälan öppen. Var med du också!

Vem som helst kan delta i kampanjen Vi håller rent! Förra året deltog 676.366 hjältar runt om i landet. Att plocka skräp väcker tankar och frågor hos både barn och vuxna och det är ett bra sätt att sprida information om varför vi inte ska slänga skräp i naturen, och hur vi ska sortera avfallet.

Anmälan öppnar 6 februari

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Kommunen kör ut materialet till förskolor och skolor. Ungdomsföreningar är välkomna att hämta materialet på kommunhuset i Strömsund från vecka 17.

 

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop till självkostnadspris från och med 15 mars 2019.

 

Bli en skräphjälte du också!

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 8 april 2019