Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Piggelinsnurra

Så här ser Piggelinsnurran ut.

Publicerad:

Piggelinsnurran för sjätte året i rad

Piggelinsnurran – motionsaktiviteten för elever från förskoleklass till årskurs 5 på Hedenvindskolan har nyligen avslutats. Stort grattis säger vi till klass 4 A där 100 procent av eleverna fyllde hela snurran samt till 1 A där 94 procent av eleverna fyllt snurran. En ny Piggelinsnurra kommer hösten 2019.

Syftet med Piggelinsnurran är att få eleverna att utöva någon form av aktivitet som är förknippad med rörelse, eller som vi också säger att minska stillasittande.


Under hösten 2018 har eleverna samlat poäng beroende på vad de har gjort. Vare sig de har sprungit, cyklat eller rent av hjälpt till hemma, har de fått poäng som de har fört in i Piggelinsnurran.

143 elever deltog

I årets upplaga, som var den sjätte, fyllde 143 barn Piggelinsnurran. Det motsvarar 71 procent av Hedenvindskolans elever. Årskurs 6 deltog inte, utan de gör istället ”Skolklassikern” under vårterminen. Förra året deltog 70 procent av eleverna i årkurserna 1 till 5.


Den klass som var bäst av de högre var 4 A där 100 procent av elever fyllt i hela snurran. Av de lägre klasserna vann 1 A där 94 procent av eleverna fyllt snurran. Vinnarna har fått var sitt klassrumsdiplom och de kan även se fram emot en överraskning efter jullovet. GRATTIS till er!


Bra jobbat av alla elever på Hedenvindskolan!


/ Helena och Anna

Så gör du för att få en Piggelinpoäng

 

Aktivitet

För att få en poäng

Gå, jogga

500 m

Cykla

2 km

Simma

100 m

Åka skidor

500 m

Åka skridskor

500 m

Orientera

1 kontroll

Promenad, en poäng per familjemedlem som är med

20 min

Bollspel eller valfri konditionsgren

15 min

Slalom, ridnig

20 min

Idrottslektion

20 min

Hemarbete (skotta snö, trädgårdsarbete, städning)

20 min

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: