Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Kommunalrådets inledningsord

Visst är det spännande att resa och uppleva saker på andra platser! Men det är alltid med glädje och tacksamhet jag återvänder till min kära hemkommun. Det blir så tydligt hur bra vi faktiskt har det i vårt land och i vår kommun. Tillsammans kan vi alla bidra till att göra det ännu bättre. Heja oss!

Susanne Hansson, kommunalråd.

Susanne Hansson.

Borta bra – men hemma bäst!

Vi lever i en fantastisk miljö med rent vatten och frisk luft. Vi vrider på vattenkranen hemma och det är bara att dricka utan oro att bli sjuk. När vi är ute och fiskar på vintern tar vi vatten direkt ur sjön och kokar kaffe över elden. Vi ser det som en självklarhet, men i andra delar av världen är rent dricksvatten en bristvara.

 

Nära till det mesta

Vi har gott om plats i vår kommun! Plats för fler som vill flytta hit och njuta av den livskvalitet som erbjuds. Tillgången till naturen är friskvård för själen. Jakt, fiske, vandring, skidåkning och skoterkörning är intressen som attraherar många.
Det märks även på det ökade antalet turister i vårt område. Vi har nära till det mesta – trots att vi bor i en glesbygdskommun! Vårt breda föreningsliv skapar möjligheter för en aktiv fritid för både ung som gammal. Dessutom har vi ett brett kulturutbud med teater, konstutställningar och musikaliska evenemang året runt.

 

Öppnar nya möjligheter

I takt med fiberutbyggnaden öppnas möjligheter för digital kommunikation vilket gör de långa avstånden mindre kännbara. Det spar både tid och pengar att kunna delta i möten och utföra ärenden på distans. Dessutom är det bra för miljön!

 

DU är viktig!

Men rent krasst är det ju människorna som bor här som gör vår kommun så trivsam! Omtanken om varandra och att vi känner de flesta i vår omgivning skapar trygghet.


Förhoppningsvis är ni fler som känner som jag: Den som int’ trivs hen jett ju va i olag!

 

Med önskan om ett gott 2019!


Susanne Hansson
Kommunalråd/kommunstyrelsens ordförande

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: