Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Kulturskolans elever tränar med sina instrument

Läraren Kenneth Berg övar tillsammans med några av sina kulturskoleelever.

Pressmeddelande • Publicerad:

Kulturskolans elever uppträder under Luciaveckan 

Under Luciaveckan underhåller kulturskolans elever och personal runt om i kommunen. Genom kulturskolan får elever möjlighet att utveckla sin förmåga till kreativt skapande och de får ett ökat intresse för att ta del av samhällets kulturutbud.
– Kulturskolan är en viktig del av kommunens musik- och kulturliv, säger verksamhetschefen Sven-Gösta Näslund.

Tack vare kulturskolans personal och elever får många kommuninvånare under Luciaveckan möjlighet att uppleva kultur på nära håll.

Uppträdande runt om i kommunen

Tisdagen 11 december klockan 13.00 är det musikcafé i Hoting där kulturskolans elever och personal medverkar.

Under onsdagen 12 december uppträder kulturskolan personal och elever i olika delar av kommunen. Saxofoneleven Johanna Andersson och hennes lärare Börje Johansson medverkar vid Hjalmar Strömerskolans Luciafirande i Ströms kyrka på morgonen.

 

Klockan 10.15 underhåller Birgitta Mårtensson och hennes sångelever på Brismarksgården i Hoting för att klockan 12.30 förgylla vattengymnastiken för motionärer i Hoting.

I Hammerdal uppträder kulturskolans elever för sina kompisar i Ljushallen på Grevåkerskolan klockan 13.00.

Fullsatt vid show i Hoting

Förra veckan bjöd kulturskolan, i samarbete med Centralskolan, på en bejublad julshow på ett fullsatt Folkets hus i Hoting. Skolans elever och personal har med stöd av kulturskolan under hösten skapat och övat in en julshow som de framförde för sina kamrater under torsdagen och för allmänheten på kvällen.

– Förhoppningen är att vi ska genomföra ett liknande projekt i samarbete med någon annan av kommunens grundskolor även under nästa höst, berättar Sven-Gösta Näslund.

 

Mer information
Sven-Gösta Näslund, verksamhetschef, 070-510 80 53

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: