Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Suab medverkar när Attacus Betonghus AB inviger unik produktionslinje

Lördagen den 8 december kl. 10 slår Attacus Betonghus AB i Hammerdal upp portarna till de nya lokalerna och visar upp sin nya, unika produktionslinje. Strömsunds utvecklingsbolag medverkar under invigningen.
– Satsningen sätter kommunen på kartan, säger Göran Bergström, kommunalråd och ordförande i Strömsunds utvecklingsbolag.

Kommunen har tillsammans med Attacus, arbetsförmedlingen och länsstyrelsen arbetat med den framgångsrika Industrimodellen, ett snabbspår för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Nyanlända har blivit erbjudna en tio veckors skräddarsydd utbildning på olika arbetsplatser. Totalt deltog 32 personer under 2017, 28 av dem fick jobb – bland annat på Attacus Betonghus AB i Hammerdal.

Toppmodern fabrik

Den 8 december slår företaget upp portarna till sina nya lokaler och visar då också upp den hela nya produktionslinjen för tillverkning av ytterväggar till flerbostadshus.

– Det här är en modern satsning med ett modernt tänk och vi har nu en av Europas mest moderna fabriker. Tillverkningsmetoden är unik och vi har kapacitet för att göra 100.000 kvadratmeter yttervägg per år. Det är lika mycket som 2.000 lägenheter, säger vd:n Kenneth Bengtsson.

Skapar nya arbetstillfällen

Björn Amcoff, näringslivschef och vd för Strömsunds utvecklingsbolag, samt Göran Bergström, kommunalråd och styrelseordförande, medverkar under invigningen. De hyllar det goda samarbetet med Attacus och satsningen som till stora delar gått att genomföra tack vare samarbetet kring Industrimodellen.

– Attacus visar nu att det är möjligt att skapa arbetstillfällen i glesbygden. Satsningen på Industrimodellen skapade de rätta förutsättningarna för att kunna bygga upp ett nytt koncept och en ny industri i vår kommun. Det är fantastiskt bra och sätter oss på kartan, säger Göran Bergström.

Invigning lördag 8 december

Invigningen och öppet hus pågår 8 december med start klockan 10.00 i fabriken i Hammerdal. Fram till klockan 14.00 visas tillverkningsprocessen upp. Koncern-vd:n Per Nilsson och landshövdingen Jöran Hägglund medverkar.

 

Mer information
Björn Amcoff, näringslivschef och vd Suab, 0670-169 69
Kenneth Bengtsson, vd Attacus, 070-670 67 04

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: