Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Kvinna i samiska kläder.

Strömsund är en samisk förvaltningskommun.

Publicerad:

Nationella minoriteter får utökade rättigheter

Den 1 januari 2019 träder ändringar i lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk (2009:724) i kraft. Den innebär att nationella minoriteter får utökade rättigheter.

Den 4 december 2018 bjöd Kulturdepartementet in till en konferens om ändrade bestämmelser om de nationella minoriteternas rättigheter och det allmännas skyldigheter som träder i kraft 1 januari 2019. Under konferensen belystes även möjligheter och utmaningar kring efterlevnaden av de nationella minoriteternas rättigheter. Nu finns möjlighet att se filmer från konferensen, se länkarna i rutan Relaterad information.

Förändringar på minoritet.se

Länsstyrelsen och Sametinget har under hösten förbättrat webbplatsen minoritet.se. På webbplatsen finns många frågor och svar samt artiklar som handlar om förvaltningsmyndigheters minoritetsarbete. Webbplatsen innehåller också information om lagändringarna på flera olika minoritetsspråk.

 

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: