Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Vybild över nya rastplatsen

Det sista arbetet pågår på den nya rastplatsen. Fredag 9 november är det dags för invigning.

Publicerad:

Invigning av ny rastplats 9 november

Trafikverket har färdigställt den nya rastplatsen på E45 vid södra infarten till Strömsund. Det är den första av tre planerade rastplatser mellan Ytterhogdal och Hoting. Fredag 9 november är det invigning.

Trafikverket har byggt en ny rastplats i Strömsund, vid Näsviken, söder om Strömsundsbron. På den 29 mil långa sträckan behöver rastplatserna bli fler för att möta främst yrkestrafikens krav på kör- och vilotider. Tätare mellan rastplatserna ger fler möjligheter till stopp och raster.

– Vi vill att alla trafikanter ska kunna nå en rastplats inom 40–80 minuter. Vila och avkoppling är extra viktigt när man kör långt. Trötthet är en vanlig orsak till olyckor i trafiken. Den här rastplatsen ligger bra till, så jag hoppas och tror att den kommer att bli välanvänd, säger Kjell-Arne Blom, projektansvarig, Trafikverket.

Naturskönt läge

Rastplatsen har ett naturskönt läge som erbjuder möjligheter till både avkoppling och upplevelser. Här finns möjlighet till rast och vila dygnet runt och bidrar till att göra rastplatsnätet tätare. Ytterligare två rastplatser ska byggas mellan Ytterhogdal och Hoting, i Häggenås 2019 och i Svenstavik 2020.

– Vi är väldigt glada över den nya rastplatsen. Den bidrar till en trevlig och välkomnande bild av Strömsund. Lekplatsen inbjuder till ett uppehåll där både barn och vuxna kan få ett välkommet avbrott i bilresan, säger Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, Strömsund.

Fika under invigningen

Trafikverket och Strömsunds kommun bjuder trafikanterna på fika under invigningen fredagen 9 november kl. 14.00 till 16.00.

 

Fikabord vid rastplatsen

Det finns många bord att sitta och fika vid.

Toaletter på nya rastplatsen

Ett flertal toaletter är färdigställda.

Lekplats på nya rastplatsen

Lekplatsen står redo för barn med spring i benen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: