På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Kommunhuset

Kommunen har under ett flertal år gått med stora överskott. Det har stärkt ekonomin och gör det möjligt att klara ett enstaka år med underskott.

Publicerad: 31 oktober 2018

Kommunens prognos för 2018 visar underskott

Senaste bokslutsprognosen visar att vi kommer att göra ett underskott på cirka 11 miljoner kronor. Resultatmålet ligger på plus 13 miljoner kronor. Kommunens ekonomiska ställning är god. Vi har under ett flertal år gått med stora överskott. Det har stärkt kommunens ekonomi. Det är därför möjligt att klara ett enstaka år med underskott. 

Det verkar som Sverige närmar sig en lågkonjunktur inom den närmaste tiden. Kostnaderna för att bedriva välfärdstjänster ser ut att öka fortare än våra intäkter.

God ekonomisk hushållning

Utmaningen är att jobba med kostnadsminskningar och effektiviseringar så inte kommunen använder mer pengar än vad som kommer in i form av skatter och bidrag, menar ekonomichefen Veronica Hjorter Stenklyft.
– Vi behöver varje år göra ett rimligt överskott så vi kan fortsätta investera i kommunens fastigheter och anläggningar. Det är det som vi kallar god ekonomisk hushållning, säger hon.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 31 oktober 2018