På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Träd och himmel

Ibland kan det vara skönt att ha någon att prata med om sina upplevelser.

Publicerad: 8 oktober 2018

Samtalsgrupp för unga våldsutsatta tjejer

Centrum mot våld i Östersund erbjuder under hösten 2018 gruppverksamhet för tjejer i åldern 16–25 år boende i Jämtlands län. I gruppen får deltagarna möjlighet att träffa andra i liknande situation och prata om olika teman. Är du intresserad av att delta? Anmäl ditt intresse!

Syftet med gruppen är att tillsammans med andra i gruppen se hur våld påverkar i nära relationer där du har möjlighet att dela med dig av egna erfarenheter. Genom gruppen vill vi även ge möjlighet till ökad självkänsla för att kunna utgå från dina egna behov. Exempel på samtalsämnen är

  • vad är våld
  • vem ansvarar för våldet
  • reaktioner på våld
  • schyssta relationer
  • sexualitet.


I gruppen deltar max åtta tjejer och den leds av två socionomer. Varje deltagare accepterar tystnadsplikt, vilket innebär att man inte får berätta för någon utomstående vad de andra i gruppen berättar. Innan gruppstart vill vi gruppledare träffa dig för ett enskilt samtal. Vid denna träff går vi igenom förutsättningar och innehåll för träffarna och hur det stämmer för dig utifrån din situation.

Gruppstart 5 november

Gruppen träffas i Östersund en gång i veckan på måndagar under sju tillfällen, med start: 

Måndag 5 november kl. 16.00–17.30 

 

Det är viktigt att du kan vara med vid alla sju gånger. Se därför gärna över din möjlighet att delta! Det är kostnadsfritt och vi bjuder på fika. Om du är intresserad eller har frågor om gruppen, tveka inte att ta kontakt med oss!


Mer information

Gruppledare: Anne Lundberg 063-14 42 66
anne.lundberg@ostersund.se

 

Kristina Staffansson 063-14 32 00

kristina.staffansson@ostersund.se

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 8 oktober 2018