Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Naturvärd på fjället

Naturvärdarna har varit mycket viktiga för att sprida information, och att föra en dialog om vad som gäller med besökare i området. Foto: Linus Nilsson

Publicerad:

Landshövdingen medverkar under slutkonferens 

Markägare, företag, lokalbefolkning, renägare och skoterklubb har under mer än två år samarbetat för att skapa en hållbar vinterturism i projektet Hållbar skoterturism i Frostviken. Den 10–11 oktober är det slutkonferens i Gäddede. Inviger gör ingen mindre än landshövdingen Jöran Hägglund. 

En hållbar vinterturism som tar hänsyn till de sociala, miljömässiga och ekonomiska konsekvenserna av vistelsen i området. En turism där människa, djur och miljö främjas och som gynnar lokalbefolkningen och företagandet. Det har varit målet för projektet Hållbar skoterturism i Frostviken som pågått de senaste två åren.

– Hållbarhet och att arbeta på naturens villkor har varit ett genomgående tema i allt vi gjort. Tillsammans med företagen har vi tagit fram produkter som är ekonomiskt och miljömässigt hållbara och verkar för en positiv utveckling av vinterturismen i Frostviken, säger projektledarna Seija Klingberg och Ola Sundquist.

Uppmärksammat nationellt

Projektet, och satsningen på friåkningsområden, har blivit nationellt uppmärksammat. Den 10 och 11 oktober är det dags för slutkonferens på Saga i Gäddede.

 

Landshövdingen Jöran Hägglund inviger konferensen. Första dagen blir det en sammanfattning av projektet och flera aktörer är på plats för att dela med sig av sina erfarenheter. Dag två ägnas åt framtidens utmaningar.

– Det kommer att bli många intressanta föredrag och diskussioner, bland annat kring utredningen av hållbar terrängkörning, regleringsområdet och vår framtida besöksnäring. Vår förhoppning är två dagar då vi tillsammans knyter ihop projektet och blickar framåt, säger Seija Klingberg.

Ny broschyr

Till slutkonferensen har projektet tagit fram en broschyr som sammanfattar och utvärderar projekttiden. Den delas ut till deltagarna och kommer att finnas på flera platser runt om i Frostviken.

 

Från och med hösten 2018 är det Frostvikens skoterklubb som tar över ansvaret för den fortsatta utvecklingen av en hållbar vinterturism i området.

– Arbetet med hållbar vinterturism är en ständig pågående process som ska hållas levande, säger Seija Klingberg.

 

Mer information
Seija Klingberg, projektledare, 0672-41 67 21

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: