På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Händer.

Vi söker dig som vill bli god man. Det är ett betydelsefullt uppdrag där du får möjlighet att hjälpa en medmänniska som inte själv kan tillvarata sina intressen.

Publicerad: 17 september 2018

Vi söker dig som vill bli god man

Kan du tänka dig att ställa upp för en medmänniska som inte själv kan tillvarata sina intressen? Då kan du anmäla till oss att du vill bli god man. Du kan göra intresseanmälan via webben.

Omfattningen av arbetet varierar naturligtvis beroende på huvudmannens situation. I de flesta fall handlar det om att betala räkningar, lämna fickpengar till personal i boendet, söka bostadstillägg och att se till att huvudmannen har det bra.

Skapa bra livskvalitet

Målet för en god man bör vara att försöka skapa så bra livskvalitet för sin huvudman som det är möjligt utifrån dennes ekonomiska och personliga situation. Det är viktigt att understryka att en god man är en intressebevakare och inte i något fall en utförare av sociala insatser.

 

För uppdraget som god man utgår ett arvode.

Är du intresserad av uppdraget?

Om du är intresserad av kontakt med både yngre och äldre människor som behöver hjälp och stöd så hör av dig till någon på Överförmyndaren, kontaktuppgifter finns i Kontakta oss-rutan. Du kan även skicka en intresseanmälan via webbplatsen.

Vill du bli god man?

Lämna din intresseanmälan direkt via webben!

Intresseanmälan att bli god man

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 17 september 2018