Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Gruppbild

Roland Widlund, rådgivare Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, Fredrik Malmberg, generaldirektör SPSM, Maud Lundgren, Victoria Tjernlund, rektor, Marianne Salomonsson och Kristina Johansson under myndighetens besök på Centralskolan i Hoting.

Publicerad:

Specialpedagogiska skolmyndigheten besökte Centralskolan

Den 11 september fick Centralskolan i Hoting besök av generaldirektören för Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM. Även rådgivaren Roland Widlund var med för att titta på skolans arbete för att höja kvaliteten.
– Jättekul att de hittade hit till Hoting, säger specialpedagogen Marianne Salomonsson.

Strömsunds kommun medverkar i satsningen Samverkan för bästa skola, där Skolverket fått i uppdrag av regeringen att arbeta för att höja kvaliteten i olika skolor i Sverige. Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, bidrar med kunskap och stöd. Syftet med uppdraget är att, i samarbete med kommunen, förbättra elevernas resultat och öka likvärdigheten inom och mellan skolor i Sverige.

Besök i Hoting

Tisdagen den 11 september besökte skolmyndighetens generaldirektör Fredrik Malmberg och rådgivaren Roland Widlund Centralskolan i Hoting. Där fick de träffa ett antal specialpedagoger och titta närmare på skolans arbete. Rådgivningen handlade om stöd, råd och metoder kring handledning med lärare som i sina klasser har elever med olika behov av stöd.

 

– Lite spännande att myndighetens generaldirektör hittade till Hoting. Han kom för att se hur myndighetens rådgivare arbetar i Norrlands inland, säger specialpedagogen Marianne Salomonsson.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Victoria Tjernlund
    Tf chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen, rektor Centralskolan och Kyrktåsjö skola
    0670-162 96
  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: