Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Emil Martinsson

Strömsundsskytten Emil Martinsson tog under torsdagen dubbla VM-guld under världsmästerskapet i Sydkorea. Emil är en av de lokala idrottare som kommunen har ett marknadsföringsavtal med.

Publicerad:

Tre medaljer hittills för Strömsundsskytten Emil under VM

Skytten Emil Martinsson från Hall-Håxåsen har hittills skjutit hem tre medaljer under VM som just nu pågår i Changwon, Sydkorea.
– Det känns såklart fantastiskt att få stå högst upp på prispallen och höra Sveriges nationalsång, säger han.

Emil Martinsson från Hall-Håxåsen utanför Strömsund, är en av de lokala idrottare som kommunen har ett marknadsföringsavtal med. Just nu är han i Changwon, Sydkorea, där världsmästerskapet i skytte pågår för fullt. Tre medaljer har det blivit så här långt.

Lagsilver i viltmål

Igår kom den första, ett lagsilver i viltmål regelbundna lopp tillsammans med Jesper Nyberg och Niklas Bergström som sammanlagt sköt ihop 1.756 poäng. Emil Martinsson blev bäste svensk på en femte plats med sina 586 poäng.


Under torsdagen blev det två guldmedaljer i 50m running target mix, eller blandade lopp som det kallas i Sverige. Emil sköt hem segern med en poängs marginal mot formstarke ryssen Azarenko. Sedan blev det också ytterligare en lagmedalj, denna gång av ädlaste valör.

 

– Det känns jättebra, det är såklart fantastiskt att få stå högst upp på prispallen och höra nationalsången. Man känner sig stolt, och det kommer en och annan glädjetår. Det är ju detta man har slitit för på hemmaplan, alla timmars träning som krävt mycket stöttning från nära och kära. Det är oerhört betydelsefullt och utan det stödet hade jag aldrig kunnat satsa som jag gör, säger han.

Tre skyttar från Strömsund

I VM i Sydkorea deltar cirka 4.000 skyttar från 120 olika länder. Från Sverige är 28 skyttar på plats. Förutom Martinsson är också Lotten Johansson och Anna Mårtensson från Strömsund.

– Det är fantastiskt roligt, det visar att det finns goda möjligheter i Strömsunds kommun både när det gäller att träna och att kombinera en satsning med ett vanligt arbete, säger Emil.

 

För honom väntar nu ytterligare två tävlingar under VM, den första på lördag 8 september.

– Det har känts bra på träningarna, och med ett individuellt guld idag kan jag skjuta lite mer avslappnat. Jag är positiv inför fortsättningen, säger Emil Martinsson.

 

Följ de fortsatta tävlingarna på Svenska skyttesportförbundets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Emil Martinsson

Emil Martinsson, till höger, under torsdagens tävling där han tog dubbla guldmedaljer. Foto: Svenska skyttesportförbundet

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: