Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Kommunhuset

Det behövs fler läkare i Strömsunds kommun. Därför tänker kommunen nu marknadsföra sig i Riga där många svenskar utbildar sig.

Pressmeddelande • Publicerad:

Kommunen letar läkare i Riga

Det saknas fasta läkare i Strömsunds kommun. Därför riktar nu kommunen blicken mot Riga, där många svenska ungdomar utbildar sig till läkare.
– Kompetensförsörjningen i kommunen är en ödesfråga. Därför satsar vi nu på att marknadsföra oss i utlandet för att locka hit ny arbetskraft, säger kommunalrådet Göran Bergström.

Det är en ohållbar situation med få fasta läkare och skenande kostnader för stafettläkare vid hälsocentralerna i Strömsunds kommun. Därför vill kommunen nu genom samverkan med Arbetsförmedlingen, Region Jämtland Härjedalen och Socialstyrelsen rekrytera läkare genom en satsning som en gång tidigare visat sig vara framgångsrik.

Deltar i workshop

Den 27 september deltar kommunalrådet Göran Bergström och HR-chefen Ingela Sonidsson i en workshop i Stockholm om rekrytering inom EU/EES. I steg två ska kommunen marknadsföra sig gentemot svenska läkarstudenter i Riga under en stor konferens 12–14 oktober.

– Kompetensförsörjningen är en ödesfråga. Vi måste dra i varje halmstrå som finns. Systemet med stafettläkare är inte rimligt, våra invånare har rätt att få träffa samma läkare när de besöker sin hälsoceltral, säger Göran Bergström.

Gjort liknande satsning förut

Strömsunds kommun gjorde en liknande satsning i början av 2000-talet, och lyckades då rekrytera tre läkare. Nu hoppas kommunen på lika bra resultat.

– Det här handlar inte bara om läkartjänster, utan om att skapa en attraktiv kommun där människor känner trygghet och har tillgång till god samhällsservice, säger HR-chefen Ingela Sonidsson.


Mer information
Göran Bergström, kommunalråd, 0670-161 94
Ingela Sonidsson, HR-chef, 0670-164 89

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: