På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Övningsskolor

Sju skolor och förskolor i kommunen ingår sedan den 8 januari 2018 i ett övningsskoleprojekt. Det innebär att lärarna får extra utbildning för att kunna handleda framtidens lärarstudenter. 

90 lärare och förskollärare i kommunen har påbörjat en utbildning för att deras skolenheter ska få kalla sig ”övningsskolor”. Det innebär att det är där som framtidens lärarstudenter i första hand ska få sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU.

Flera utbildningsomgångar

Personalen får först en gemensam utbildning ”Att arbeta i övningsskola” under sammanlagt sex halvdagar. Sedan följer ytterligare utbildning för handledarna under våren 2019, innan vårt övningsskoleområde är fullt redo att ta emot framtidens lärarstudenter. De enheter som är utsedda till övningsskolor i kommunen är

  • Bredgårdsskolan, Hedenvindsskolan samt Bredgårds förskola i Strömsund
  • Grevåkerskolan samt förskolorna Greveholm och Åshagen i Hammerdal
  • Rödluvans förskola i Hoting.

Projekt via Mittuniversitetet

Det är Mittuniversitetet som driver projektet med statliga medel, fram till sommaren 2019. Den förändrade organisationen kring VFU ska bidra till ökad kvalitet, mer samverkan och ökad koncentration genom att den verksamhetsförlagda utbildningen i framtiden sker på särskilda övningsskolor. Samarbetet ska främja kompetens- och skolutveckling inom både universitetet och kommunen samt skapa bättre förutsättningar för rekrytering av nya lärare – både i skolan och förskolan.

Kontakta oss

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Lars Thorin
    Chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen
    0670-162 96

Senast ändrad/granskad: 22 mars 2019