Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Strömsunds kommun har satsat mest av statsbidraget på samisk förskola

Den här mandatperionden har Strömsunds kommun använt närmare 900.000 kronor, eller 34 procent, av stadsbidraget på samiska förskola, vilket är 70 gånger mer än Bergs kommun som använt minst. Varför Strömsunds kommun gjord den prioriteringen berättar kommunalrådet Susanne Hansson i en intervju i sameradion.

Strömsund är den samiska förvaltningskommun som satsat mest av statsbidraget på samisk förskola den här mandatperioden. Det konstaterades i samband med att Sameradion & SVT Sápmi granskat vad de samiska förvaltningskommunerna gjort med de närmare 60 miljoner kronor som de fått mellan åren 2014 och 2017.

 

I intervjuerna får vi höra kommunalrådet Susanne Hansson och oppositionsrådet Göran Espmark berätta om hur Strömsund har resonerat när det gäller fördelningen av statsbidraget .

 

Intervjuerna blev utlagda på Sameradion och SVT Sápmi på internationella urfolksdagen den 9 augusti. Den dagen firade Strömsund med jojk och sång av Emma-Kristina i samband med Strömskvällen på hembygdsgården i Strömsund, där även kommunens samiska samordnare Aanna Johansson Larsson satt i "heta Vattudalsstolen".

 

För er som missade intevjuerna kan ni lyssna på dem här:

Förskolan får mest pengar i Strömsund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jokkmokk, Umeå och Strömsund toppsatsar på samisk äldreomsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto på Susanne Hansson.

Strömsunds kommunalråd Susanne Hansson.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: