På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Bild på glada människor

Sveriges viktigaste jobb

Många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i kommuner och landsting, välfärdssektorn. Framöver är behovet av att hitta nya medarbetare till Sveriges viktigaste jobb mycket stort.

Välfärdssektorn, där kommuner och landsting ingår, behöver rekrytera över 400.000 nya medarbetare fram till 2019. Det innebär en stor utmaning för Strömsunds kommun som räknar med att behöva nyanställa mellan 40 och 50 personer per år framöver.


Vi har Sveriges viktigaste jobb

För att kunna fortsätta att leverera välfärdstjänster av bästa kvalitet måste vi som arbetsgivare få de mest kompetenta medarbetarna att stanna kvar och de unga duktiga att söka sig till välfärdssektorn. Det rör sig om allt från lärare, undersköterskor, sjukgymnaster, biomedicinska analytiker och ingenjörer till dietister, ekonomer, samhällsplanerare och socialsekreterare – alla tillhör de Sveriges viktigaste jobb.


Skapa intresse för jobb inom kommunen

År 2015 avslutade Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin stora kommunikationssatsning Sveriges viktigaste jobb. Syftet var att öka kunskapen och skapa nyfikenhet och intresse för jobben i välfärdssektorn och för kommuner och landsting som arbetsgivare.

Logga Sveriges viktigaste jobb

Kontakta oss

HR-enheten

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 7 januari 2020