På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Betande häst

Svår torka leder till mindre skörd än normalt. Kommunen erbjuder därför lantbrukare att slå ängs- och parkmark som kommunen äger. Foto: Eva Pettersson

Publicerad: 6 juli 2018

Har du behov av foder till boskap?

Den svåra torkan gör att skördarna i vårt län blir betydligt lägre än normalt. Strömsunds kommun erbjuder därför lantbrukare att slå ängs- och parkmark som kommunen äger och som inte redan är utarrenderad.

Strömsunds kommun vill i den mån vi kan hjälpa de bönder som är i behov av foder till sin boskap.

Flera områden

De områden vi kan erbjuda hö på finns i Hammerdal, Strömsund och Backe och är relativt små. Kvaliteten på fodret är varierande och marken kan bitvis vara tuvig. Då områdena är tätortsnära kan det finnas glas, burkar, plast eller annat på markerna som den som tar hand om höet själv måste bevaka.

Är du intresserad?

Du som vill ta ha hand om fodret måste höra av dig till oss senast 20 juli. Det är först till kvarn som gäller. Kontaktvägar:

  • Kundtjänst 0670-164 17
  • kundtjanst(a)stromsund.se

Markägare som kan erbjuda foder till andra

Är du markägare och har slåtterytor som kan fungera som foder? Då kan du tipsa om det via en Facebookgrupp som LRF i Jämtland och Västernorrland har startat upp för förmedling av foder.

Facebookgruppen Foderbristen i Norrlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 6 juli 2018