Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Arrangörerna av Blås Grönt

Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, och Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, samordnar satsningen på Blås Grönt.

Pressmeddelande • Publicerad:

Blås Grönt satsar på Dundertält och nytt deltagarrekord

Dundertält, nya sponsorer och show i samband med prisutdelningen. Det är tre nyheter när det är dags för årets Blås Grönt-kampanj. Den 6 och 7 juli har alla mellan 13 och 18 år möjlighet att vara med. Första pris för den som blåser grönt fyra gånger är tio körlektioner.
– I år hoppas vi på nytt deltagarrekord, säger Magdalena Sannemo och Birgitta Moen.

För tre år sedan var Strömsunds kommun först i Jämtland med kampanjen Blås Grönt, där ungdomar mellan 13 och 18 år ska blåsa grönt för chansen att vinna fina priser från lokala sponsorer.

Drygt 70 deltagare

Till helgen är det Dundermarknad och dags igen, den 6 och 7 juli är det totalt fyra blåstillfällen för alla mellan 13 och 18 år. Kampanjen innehåller flera nyheter och arrangörerna hoppas på nytt deltagarrekord.

 

– Det vore häftigt att nå hundra, vi har legat på drygt 70 stycken två år i rad. Ungdomarna börjar känna till kampanjen och väljer att vara med så vi hoppas på nytt rekord, säger Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, och Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare.

Flera nyheter i år

Nyheterna då? Jo, nytt för i år är Dundertältet inne på marknadsområdet där de yngre besökarna kan hänga, prata med kompisar, delta i aktiviteter och fika. I samband med söndagens prisutdelning klockan 14.00 på Ströms hembygdsgård uppträder Show Kidz som har läger under veckan.

 

– Vi har även ett antal nya sponsorer som gått in med väldigt fina priser. Det är roligt att fler väljer att stötta satsningen. Vi har färre, men högre priser i år. Första priset är som vanligt tio körlektioner, säger Magdalena Sannemo.

Prisade av IQ

Blås Grönt-kampanjens satsning på att främja nykterhet bland ungdomar som besöker Dundermarknaden blev tidigare i år uppmärksammad av IQ. Kampanjen blev utsedd till IQ-projekt nummer 1269.

 

Första blåsningen i Blås Grönt-vagnen sker fredag 6 juli kl. 18–20.

 

Mer information
Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, 0670-169 35
Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, 0670-164 06

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: