På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Familj på fält i solnedgången

Nu vänder vi oss till dig och andra tonårsföräldrar i Strömsunds kommun för att tillsammans med er skapa en så rolig och trygg början på sommaren som möjligt.

Publicerad: 11 juni 2018

Brev till tonårsföräldrar inför skolavslutningen

Sommarlovet är snart här. Vi har därför skickat ut brev till tonårsföräldrar med information om alkohol i samband med skolavslutningen. Föräldrar som engagerar sig och sätter tydliga gränser har nämligen stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och alkoholkonsumtion. 

Skolavslutningen närmar sig med glädje, förväntan och drömmar om sommaren. Men, vi vet också att skolavslutningen är ett extra riskfyllt tillfälle då alkohol ofta förekommer.

Brev till tonårsföräldrar

Nu vänder vi oss till dig och andra tonårsföräldrar i Strömsunds kommun för att tillsammans med er skapa en så rolig och trygg början på sommaren som möjligt. Föräldrar som engagerar sig och sätter tydliga gränser har nämligen stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och alkoholkonsumtion. Utan föräldrar och andra vuxna är vi samhällsaktörer faktiskt rätt chanslösa. Så vi vill samarbeta. Och vi vill vara överens med er om att ingen under 18 år ska få tag på alkohol.

Föräldrar har stor betydelse

I vårt län tycker de allra flesta tonårsföräldrar att det är fel att ge sina ungdomar alkohol. Och även om det fortfarande förekommer, så är det få ungdomar som får alkohol av sina föräldrar.

 

Unga som dricker får oftast tag på alkohol via partners, kompisar och kompisars syskon. Även här har du som förälder stor betydelse. Prata gärna med äldre syskon och ungdomar om att inte köpa ut till den tonåring som ni alla bryr er så mycket om.

Våga stå på dig

Vi vill med brevet uppmana dig att fortsätta stå på dig i frågan eftersom det hjälper din tonåring att avstå från alkohol.
Med hopp om en trevlig skolavslutning och fantastisk sommar.

 

Hälsningar

 

Strömsunds kommun i samarbete med Länsstyrelsen Jämtlands län och Polisen

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 juni 2018