På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Broschyr

Om krisen eller kriget kommer

Under maj 2018 fick alla hushåll i Sverige broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” i brevlådan. Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Den tar upp hur männi­skor kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funkt­ioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Vad handlar broschyren om?

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, IT-attacker eller militära konflikter ger.

Varför är informationen viktig?

Informationen är ett verktyg för att du ska kunna ta ditt ansvar. Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. Ansvaret för Sveriges säkerhet och beredskap är gemensamt för alla som bor här.

Varför kommer broschyren ut?

Regeringen ser att satsningen är nödvändig för att alla som bor i Sverige ska bli bättre förberedda på att hantera allvarliga händelser både i fredstid och i värsta fall krig.

Andra format och språk

Broschyren kommer att finnas med text på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska och översatt till 15 språk. Alla versioner finns som PDF-filer på Dinsäkerhet.se.


Broschyren finns på följande språk:

Sveriges minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani, samiska
Arabiska
Dari
Engelska
Franska
Persiska
Ryska
Tigrinska
Somaliska

Ta del av broschyren på fler språk, beställ och ladda ned på www.dinsakerhet.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcentrum för dig som har frågor

Webbplatsen dinsäkerhet.se är ingången till ett kontaktcentrum som svarar på frågor om broschyren via chatt, mejl, sociala medier och telefon fram till 29 juni.

Kontaktuppgifter till kontaktcentrum

0771-25 22 00

kontaktcentrum(a)msb.se

Till kontaktcentrum på www.dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 18 november 2019