På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Skogsbrand med eldningsförbudsskylt

Servicemeddelande • Publicerat: kl. 17.24.52, 2 juni 2018

Eldningsförbud i hela Jämtlands län

Räddningstjänsten i Jämtland meddelar att eldningsförbud råder i länet från kl 18.00 ikväll den 2 juni 2018 och tillsvidare. Förbudet gäller eldning utomhus samt att göra upp eld och grilla på marken.

Eldningsförbud införs i hela länet från och med 2 juni 2018 klockan 18.00 och gäller tillsvidare, dock längst till 31 augusti 2018. Förbudet avser eldning utomhus och omfattar all uppgörande av eld och grillning på marken. Bakgrund till den tillfälliga föreskriften är att det i dagsläget råder mycket stor risk för brand i skog och mark i större delen av Jämtlands län.

 

Bedömning av behovet av ett eldningsförbud är gjord utifrån prognosunderlag från SMHI och i samråd mellan Länsstyrelsen, Jämtlands räddningstjänstförbund och Räddningstjänsten Åre. 

Vid eldningsförbud

  • Är det förbjudet att göra upp eld i skog och mark och även i villaträdgårdar.
  • Är det förbjudet att använda pyroteknisk utrustning utomhus.
  • Är grillning endast tillåtet vid permanent (ej tillfälligt) iordningställda grillplatser byggda av betong, sten eller liknande samt i grillar på egen tomtmark, ej i engångsgrillar på marken.
  • Rekommenderas det att inte röka i skog och mark och ej kasta fimpar ute.
  • Rekommenderas det att inte arbeta med maskiner, i skog och mark, som kan orsaka gnistor eller varmgång. Det gäller motorsågar, slåtteraggregat, markberedningsmaskiner med mera.

Grilla säkert

  • Ha alltid vatten i närheten när du grillar. Du kan då släcka eller begränsa eventuell spridning med en trädgårdsslang eller vattenkannor med stril.
  • Kontrollera att ingen glöd finns kvar genom att hälla vatten över askhögen eller täcka över den med jord.
  • Kontrollera efter några timmar att brasan är släckt ordentligt.

Kontakta oss

Teknik- och serviceförvaltningen

AVA-enheten, Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 2 juni 2018