Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Allaktivitetshuset Saga

106-åriga Dagny Carlsson kommer till Allaktivitetshuset Saga för att föreläsa under Anhörigdagen den 30 maj.

Publicerad:

Dagny Carlsson, 106 år, föreläser under Anhörigdag i Strömsund 30 maj

Dagny Carlsson, 106 år, besöker den 30 maj Strömsund och Allaktivitetshuset Saga. Där samtalar hon med Anette Karlsson från Anhörigas riksförbund om hur det är att vårda en närstående när man är 90 år. Dagen är öppen för alla intresserade. 

I Strömsunds kommun finns många anhöriga som vårdar eller stödjer en familjemedlem, vän eller annan närstående. Nu är de specialinbjudna att lyssna till Dagny Carlsson, 106-åringen som många säkert känner igen från tv, tidningar och radio. Hon samtalar med Anette Karlsson på Anhörigas riksförbund på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund. Temat är: Hur är det att vårda en närstående när man är 90 år?

 

– Vi hoppas framförallt att många av de anhöriga och deras närstående kan komma till en dag med inspiration, underhållning och trevlig samvaro, säger samordnaren för anhörigstöd Berit Nordkvist.

Stöd från kommunen

Berit arbetar ständigt med att nå ut till så många som möjligt och sprida mer information om det stöd som anhöriga har möjlighet att få via kommunen. Anhörigdagen den 30 maj klockan 13.30 till 15.30 är en del i det arbetet.

 

– De allra flesta av oss är, har varit eller kommer i framtiden att hamna i en situation där vi som anhöriga stödjer eller vårdar en närstående. Det innebär ofta en stor arbetsinsats som gör det svårt att få tid för sig själv. Då är det viktigt kommunen kan erbjuda ett bra stöd på ett sätt som passar mig och min närstående bäst, säger Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden.

Alla är välkomna

Dagen är gratis och bjuder förutom föreläsningen också på fika och underhållning. Även den som inte är anhörig är välkommen, men speciellt välkomna är anhöriga och deras närstående. Antalet platser är begränsat, föranmäl dig därför till Berit Nordkvist.

 

Anhörigdagen arrangeras av Strömsunds kommun i samarbete med Svenska kyrkan, Röda Korset, RSMH, Studieförbundet Vuxenskolan och Anhörigas riksförbund.

 

Mer information
Berit Nordkvist, samordnare för anhörigstöd, 0670-163 12, 070-29 57 288

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: